• Specialistisch onderzoek

  • Erkende archeologen

  • Verstand van zaken

  • Vlakdekkende opgraving

  • Effectieve samenwerking

  • Diepgaand onderzoek

  • Restauratie en conservering

  • Uitgebreide ervaring

Copyright 2019 - Vlaams Erfgoed Centrum

Onze medewerkers

Roderick Geerts

Roderick Geerts 

Roderick Geerts is in januari 2009 afgestudeerd aan de Universiteit Leiden met een specialisatie in de Romeinse periode en Romeins aardewerk. Sindsdien is hij werkzaam geweest in de archeologie waar hij zich verder heeft bekwaamd, zowel inhoudelijk in de Romeinse periode als met het leiden van grootschalige en complexe projecten.

Sinds de oprichting van het Vlaams Erfgoed Centrum is Roderick betrokken geweest bij de uitwerking van aardewerk uit de Romeinse tijd van diverse onderzoeken. Bij het gravend onderzoek is hij pas betrokken geraakt toen er in de binnenstad van Tongeren grootschalig onderzoek gedaan moest worden. De complexiteit en informatiedichtheid van dergelijke projecten, binnen een historische stadskern, maken het een uitdaging uit te rafelen wat er in het verleden gebeurd is. In de stad, en zeker de Romeinse provinciehoofdstad, komen mensen en voorwerpen van heinde en verre bij elkaar. Dat maakt dergelijk onderzoek juist archeologisch erg interessant, en daarom blijf je met plezier terug keren.

In het rapportagetraject, maar ook tijdens het veldwerk, is regelmatig gebleken dat zijn dubbelfunctie als aardewerkspecialist en (leidinggevend) veldarcheoloog een groot voordeel is. In het veld is sneller duidelijk hoe oud bepaalde structuren zijn en in het uitwerkingstraject kan met voorkennis van het materiaal en de context ervan een aardewerkcomplex onderzocht en gerapporteerd worden. Hij is ook lid van diverse (inter)nationale verenigingen die zich bezig houden met de studie van de Romeinse tijd en het Romeinse aardewerk. Zo doende is hij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied.

Specialisatie: Romeins stadskernonderzoek, Romeins aardewerk, keramisch bouwmateriaal, ijzertijdaardewerk

Terug naar medewerkers 

U bent hier:

f m